Kuvaus

Ensimmäinen käynti. Tapaamisen kesto yksi tunti, 40€ sis. alv 24%.

Olen kokenut nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksien kartoittaja. Erityisenä osaamisalanani on laaja-alainen katsantokanta oppimisvaikeuksien vaikutukseen työelämässä ja opiskelussa, joihin otan kantaa lukemis- ja kirjoittamisvaikeuksien virallisessa erityisopettajan lausunnossa.  Tällaista lausuntoa tarvitaan mm. yhteishakujen pääsykokeiden erityisjärjestelyihin, oppilaitoksissa tehtävien erityisen tuen suunnitelmien perusteeksi ja esimerkiksi neuropsykologisiin jatkotutkimuksiin hakeutumisessa. 

Palvelussa käytän luotettavia ja tutkittuja menetelmiä, jotka ovat suunnattu työikäisille nuorille ja aikuisille. Räätälöin sinun tilannettasi parhaiten kartoittavat testaukset ja menetelmät, joiden tuloksista hyödyt oppimisen ja työelämän haasteiden tunnistamisessa sekä tukimuotojen etsimisessä. 

KARTOITUSPROSESSI 

Varaamme sinulle ajan ohjauskeskusteluun verkossa tai kasvokkain, jossa kartoitetaan kokonaistilanteesi. Kartoitus sisältää:

Historia:

● Koulutushistoria
● Työhistoria
● Oppimisen taustatiedot (tuothan mukanasi jo aiemmin tehdyistä tutkimuksista lausunnot ja epikriisit)
● Tunnistetut vaikeudet ja niihin saatu tuki 

Nykytilanne ja tulevaisuus: 

● Omat työllistymis- ja koulutustavoitteet
● Toiveet tarvittavasta tuesta

Ohjauskeskustelun pohjalta valitaan käytettävät kartoitusmenetelmät seuraavista testeistä:

Niilo Mäki Instituutin Digilukiseula, Lukemis- ja kirjoittamistaidon yksilötestistö nuorille ja aikuisille sekä KTLT-matematiikan testi. Lisäksi tilanteesi voi edellyttää neuropsykiatristen haasteiden kartoittamista ja muiden oppimiseen vaikuttavien asioiden kartoittamista.